Nyheter og blogg

Spør en steinsamler!
Funnet noe rart?
[ Les hele saken ]
Oslo meteoritten
Siste nytt!
[ Les hele saken ]
Tips, Ris og Ros
Kontakt oss!
[ Les hele saken ]
Jordskjelv
Her skjelver det nå!
[ Les hele saken ]
Unge steinsamlere.
Spennende hobby!
[ Les hele saken ]

 

 Spennende!

Aktuelt - Hva skjer!

Stokke

 

Auksjon

22. oktober


 Nye norske mineraler:

Sveinbergeitt

 Peterandresenitt

Alflarsenitt


Mineralloven

Lovdata

Samlinger og bøker

Nytt!

Aktuelle lenker:

 

Mutingsrett?

Direktoratet for mineralforvaltning

Innbrudd hos Ålesund Geologiforening

Det har blitt stjålet en steinsamling fra klubblokalet til foreningen i Ålesund. Bli med å hjelpe foreningen for å spore opp hvem synderen er!

Flere bilder kommer under beskrivelsen.

Se mailen fra leder:

Hei alle sammen. Ålesund og Omegn Geologiforening har hatt innbrudd i lokalene sine i Ålesund. En mengde stuffer av forskjellig størrelse er blitt stjålet, sannsynligvis et sted mellom 350-500 stuffer.

Bl.a. en fasettslipt Peridot fra Åheim, Rubilitt fra Karmøy, Kalkspat og Honningkalsitt fra Kjørholt, også en liten boks med to steiner fra Antarktis. Mikroskop og "trekkeboksen" for loddsalg er også borte.


> Innbruddet har skjedd mellom 18. og 24.juli.


>Politiet har vært på stedet og sikret spor, og innbruddet er selvfølgelig politianmeldt. Det er vanskelig å anslå hvor mye og hva som er borte, men hele "skryteskapet" er tømt, der det stort sett var mindre stuffer av mineraler/krystaller, vi fikk i mai flere "blå-kasser" med materiale fra Kjørholt/Tvedalen.

Flere stuffer med Rubilitt fra Karmøy. De/den som har vært inne har tydeligvis også brukt en av skuffene i en kommode til å frakte ting i for skuffen er borte vekk, sammen med ca. 20 "blå-kasser" som var tomme. Politiet i Ålesund har vært på stedet og sikret det som kan være fingeravtrykk, samt at det har blitt sølt noe brun væske i et av romma. Heldigvis ble det for ett års tid siden tatt bilde av alle hyller etc i lokalet vårt med tanke på nettopp slike ting, slik at vi har dokumentasjon overfor forsikringselskap, men det er jo nesten umulig å verdsette eller finne rette verdi på alt som nå er borte.

Sender denne mailen rundt for at dere kan være obs om det plutselig skulle dukke opp noen som har ei "samling for salg". Vennlig hilsen Ålesund og Omegn Geologiforening Siw Brandal Godø, leder ÅGF

Kontakt og tips til Siw Brandal Godø mail: siwbgodo@live.no

Bilder vil etter hver bli sendt over hele Europa og USA for å avdekke hvem som har stjålet samlingen. Målsetningen er å gjøre samlingen uomsettelig til evig tid!

Ta gjerne URL adressen på siden og legg denne ut på Facebook!


Nettside levert av A Steinhaug Experience med Easy CMS