Nyheter og blogg

Spør en steinsamler!
Funnet noe rart?
[ Les hele saken ]
Oslo meteoritten
Siste nytt!
[ Les hele saken ]
Tips, Ris og Ros
Kontakt oss!
[ Les hele saken ]
Jordskjelv
Her skjelver det nå!
[ Les hele saken ]
Unge steinsamlere.
Spennende hobby!
[ Les hele saken ]

 

 Spennende!

Aktuelt - Hva skjer!

Stokke

 

Auksjon

22. oktober


 Nye norske mineraler:

Sveinbergeitt

 Peterandresenitt

Alflarsenitt


Mineralloven

Lovdata

Samlinger og bøker

Nytt!

Aktuelle lenker:

 

Mutingsrett?

Direktoratet for mineralforvaltning

Stein i grunnskolen, ungdomstinn og videregående skole.

Læren om hva stein er og kan brukes til har etter hvert blitt en mindre del av pensum i skolen. Den praktiske delen er i stor grad satt til side og erstattet med bilder av stein som ofte ikke er funnet her til lands. Dette er med på å vanskeliggjøre faget når i gjennkjennelse ute i naturen burde være det viktigste.

Videreføringen kan gjøres på mange måter og vi heller litt i den retning at det du kan ta å føle på, er det enkleste å lage seg gode bilder som sitter lenge. Stein bør absolutt læres i praksis ved å kunne ta å føle på!

 

Geofreaks kan være med å bidra til en økt forståelse og lettere læringsprosess for alle undervisningstrinn. Her har vi spesialrettede foredrag om mange temaer og vi kan lage "skolegårdsgeologi" for de minste.

Skolepakke

Har du ideer eller ønsker tips om hvordan du kan bruke den lokale geologien rundt skolen din, så ta kontakt med oss for bistand med dette. Send oss gjerne noen ord på Responssjema om du tror vi kan være med å bidra.

Ikke minst vil vi være med å inspirere alle som har en liten nysgjerrigper i seg for hva som finnes i naturen!

Vi er såpass tilpassningsdyktige at oppdrag på SFO og barnehager kan gjøres veldig spennende for de aller minste også. Vulkaner i sandkassa mm. Svært engasjerende for stor og liten!


For å kunne realisere lokale prosjekter har Den Naturlige Skolesekken søkbare midler for dette. Søknadsfrist for 2012 er den 20. april.


Nettside levert av A Steinhaug Experience med Easy CMS